Pandhuan kanggo Topeng 2021-Maysino

2021-02-19

Pandhuan kanggo Topeng 2021

1ã € Apa jinis topeng?

Ana macem-macem jinis topeng, lan saiki, kita duwe telung jinis topeng khas: topeng bedah-medis, topeng proteksi medis (topeng N95), lan topeng kasa katun biasa.

â – ¶ Topeng bedah-medis umume duwe telung lapisan, saka njaba nganti njero ana lapisan anti banyu, lapisan filter, lapisan nyaman, lapisan nyaman yaiku lapisan kasa, nalika nganggo kasa putih madhep ing njero, lapisan anti banyu biru madhep njaba, sisihane nganggo potongan logam madhep munggah, aja nganggo ngelawan, karet gelang digantung ing loro kuping sawise mencubit potongan logam lan irung sing pas, lancipake kalorone pipi, dadi jurang antarane topeng lan rai ora bisa ditinggalake, medis- topeng bedah bisa mblokir 70% bakteri patogen.

â – ¶ Topeng proteksi medis (topeng N95) sing ditampilake N95 umume digunakake dadi loro, yaiku topeng anti-biologis (biru-ijo), model 1860 utawa 9132; siji yaiku topeng debu (putih), model 8210. wong kudu milih tutup proteksi medis anti-biologis nalika tuku; 95 topeng bisa mblokir 95% bakteri patogen.

â – ¶ Bahan topeng katun katun bisa katun, kasa, wol, kanvas, beludru, lsp. Amarga bahane dhewe durung cukup padhet, mula bisa mblokir 36% bakteri patogen.

Meningkatake topeng saka kemampuan pamblokiran kuman paling kuat, luwih disenengi tutup N95 sing paling efektif.

Papat topeng ing ndhuwur kalebu saka sehat nganti ora kuwat babagan kemampuane kanggo mblokir kuman. Sing paling efektif yaiku topeng kategori pertama (N95 / KN95 / perlindungan medis), sing duwe efisiensi filtrasi â ‰ ¥ 95% kanggo partikel non-berminyak. Nanging, personel medis baris pertama minangka siji-sijine sing bisa nemoni cipratan cairan awak, utawa konsentrasi lingkungan sing dhuwur banget, sadurunge topeng kategori pertama kudu digunakake. Perlindhungan saben dina, panggunaan topeng bedah medis sing cocog karo standar uga cukup. Kunci nganggo topeng yaiku pas karo pasuryan lan ora bocor hawa.

Kanggo nglindhungi awake dhewe lan nyuda risiko infeksi pernafasan, rong jinis topeng pertama (topeng bedah-medis lan topeng N95) bisa digunakake.

Yen sampeyan menyang papan umum terbuka lan ora kontak cedhak karo pasien pernapasan, cukup nganggo topeng bedah-medis. Ora perlu proteksi gedhe banget. Nanging, yen sampeyan ngubungi pasien sing dicurigai kena infeksi pernafasan, sampeyan kudu nganggo topeng N95 anti-biologis kanggo menehi perlindungan sing cukup.

face mask how to use

2ã € Nalika sampeyan kudu nganggo topeng

â – ¶ Topeng kudu dianggo nalika ngunjungi rumah sakit utawa pasien, apamaneh nalika ngunjungi klinik demam rumah sakit utawa unit pernafasan.

â – ¶ Sajrone musim penyakit panyakit pernafasan, disaranake nganggo topeng nalika arep menyang papan sing rame kayata swalayan, pusat perbelanjaan, lan bioskop.

â – ¶ Kanggo nyegah nyebarake penyakit iki menyang wong liya, topeng kudu dienggo kanthi cepet nalika gejala kondisi pernapasan kayata demam, watuk, lan irung berair.

â – ¶ Sajrone epidemi koroner anyar, nyandhang topeng disaranake ing papan sing rame kayata area kerja, elevator, lan ruang konferensi.

3ã € Cara sing bener nganggo topeng


face mask how to use

Gumantung saka jinis topeng, cara nyandhang uga dipérang dadi jinis nganggo sirah lan gantung ing kuping, lan uga elinga wisuh tangan sadurunge nganggo!

01-N95 - Headwear

  1. Tutup topeng nganggo tangan siji, kanthi sisih logam munggah
  2. dhisik, tarik lacing ngisor ing ndhuwur sirah lan lebokake ing ngisor kuping ing sisih mburi gulu # 9E9E9E ==
  3. sawise narik lacing ndhuwur menyang sisih mburi gulu ing ndhuwur kuping
  4. Pencet klip irung logam menyang bentuk jembatan irung supaya topeng pas karo pasuryan # 607D8B ==

02-Topeng bedah-medis - jinis gantung ing kuping

  1. lebokake sisih warna topeng ing njaba lan sisih logam munggah. Coba aja ndemek njaba nganggo tangan sadurunge ndemek njero supaya ora kontaminasi bakteri.

  2. kencengake tali sing ndandani topeng, utawa lebokake karet gelang ing kuping supaya pertunjukan cedhak karo rai.

  3. topeng kudu nutupi tutuk, irung, lan dagu.

  4. pencet tab logam ing topeng ing sisih jembatan irung kanthi kenceng supaya tutup kasebut pas karo pasuryan.

  5. Sampeyan ora bisa digunakake kanggo nglindhungi ambegan saka penyakit udhara.

03-Cara nyopot topeng
â € »Aja ndemek ngarep topeng (permukaan sing wis kontaminasi).

â € »Lebokake lacing ngisor dhisik, banjur lacing ndhuwur.

Jiwitake ikatan topeng nganggo driji lan buwang menyang wadhah limbah medis. Cuci tangan sawise nyopot topeng.

04-Mbuwang topeng

Apa sing kudu aku lakoni karo topeng bekas? Burn mau? Cut mau banjur dibuwang?

Topeng bekas ing institusi medis kudu dilebokake langsung ing kanthong sampah sampah medis.

Kanggo wong sing duwe gejala kayata demam, watuk, sputum, wahing, utawa wong sing wis kontak karo wong kasebut, disaranake mbuwang topeng ing uwuh dhisik banjur buwang kanthi nyebar 5% solusi disinfektan ing rasio 1:99 ing gambar. Yen disinfektan ora kasedhiya, acara kasebut uga bisa disegel ing tas Ziploc / tas sandhangan lan dibuwang ing sampah.

Kanggo masarakat umum, topeng bekas bisa dibuwang langsung menyang sampah sing garing amarga risikone luwih murah.

Pancegahan nganggo topeng

I. Waspada tanggal kadaluwarsa topeng medis

Sawise tanggal kadaluwarsa topeng kasebut, efisiensi filtrasi lan kinerja proteksi bahan filter bakal dikurangi, lan panggunaan acara medis sing kadaluwarsa ora bisa mblokir infeksi virus lan kuman kanthi efektif. Sadurunge nggunakake topeng medis, coba konfirmasi tanggal produksi lan tanggal kadaluwarsa.

Priksa manawa wisuh tangan sadurunge lan sawise nganggo topeng medis.

Sadurunge nganggo topeng, sampeyan kudu wisuh tangan lan aja ndemek lumahing topeng lan nyoba supaya ora nutupi tutup nalika digunakake supaya ora nyuda efek protèktif. Coba aja ndemek njaba masker nalika nyopot topeng kanggo njupuk bakteri ing tangan lan priksa manawa wisuh tangan sawise nyopot.

Katelu, topeng ora bisa digunakake suwene.

Kanggo nyegah infeksi, sawetara wong bisa nganggo topeng medis sedina awan lan wengi, nanging iki bakal nggawe mukosa hidung dadi rapuh, kelangan fungsi fisiologis rongga irung asli, nyuda resistensi, mula ing kapadhetan pedunung ora akeh papan sing berventilasi ora bisa nganggo topeng.

Papat, topeng medis, yen ora digunakake, dilipat ing tas nutup otomatis kanggo nyimpen

Sampeyan ora disaranake nyopot topeng langsung menyang kanthong utawa tas, sing gampang nyebabake kontaminasi sekunder topeng medis, kudu dilipat menyang koper penyegelan awake sing resik, lan sisih sing ana gandhengane karo cangkeme irung bakal dilipat mlebu njero.

4ã € Wong khusus kudu ati-ati nalika nganggo topeng protèktif.

Siji

Wanita hamil sing nganggo topeng protèktif kudu nggatekake kondhisi lan milih produk kanthi luwih nyaman, kayata topeng protèktif kanthi katup napas kanggo nyuda resistensi pernafasan lan rasa kesusu. Sadurunge nyandhang, dheweke kudu takon karo ahli medis kanggo konfirmasi manawa kondhisi fisik kasebut cocog.

Kaloro

Wong tuwa lan pasien penyakit kronis duwe kahanan fisik sing beda, kayata pasien penyakit kardiopulmoner; bakal nyebabake rasa ora nyaman lan malah nambah kondhisi asli. Wong-wong kasebut kudu njaluk pandhuan profesional saka dokter.

Telung

Bocah-bocah lagi tuwuh ing tataran tuwuh lan tuwuh, lan praupane cilik, mula ora gampang nggayuh efek topeng umum. Disaranake milih topeng proteksi bocah sing diprodhuksi dening pabrikan biasa.

  • QR