Kepiye aku bisa nglindhungi aku lan wong liya sajrone COVID-19

2021-02-27

Kepiye aku bisa nglindhungi aku lan wong liya sajrone COVID-19

 


  • Telung Cara Penting Kanggo Nglambat Penyebaran


- Nganggo topeng kanggo njaga awake dhewe lan liyane lan mungkasi panyebaran COVID-19.

- Tetep paling ora 6 kaki (udakara 2 lengen lengen) saka wong liya sing ora manggon karo sampeyan.

- Aja rame. Luwih akeh wong sing duwe, luwih cenderung sampeyan bakal kena COVID-19.

 


  • Gunakake topeng


- Kabeh wong sing umur 2 lan luwih tuwa kudu nggunakake topeng ing umum.

- Topeng kudu nganggo saliyane ngendheg paling ora 6 kaki, utamane kanggo wong sing ora manggon karo sampeyan.

- Yen ana wong ing kulawarga sampeyan kena infeksi, individu ing kulawarga kudu nindakake langkah-langkah keamanan sing kalebu nggunakake topeng supaya ora kena infeksi wong liya.

- Cuci tangan utawa gunakake sanitizer tangan sadurunge masang topeng.

- Nganggo topeng ing irung lan cangkem lan lindhungi ing ngisor dagu.

- Masker topeng kanthi pas ing sisih rai rai, nyelehake daur ulang kuping utawa nyambungake senar ing endhas sampeyan.

- Yen sampeyan kudu terus-terusan nyetel topeng, ora cocog kanthi efektif, lan sampeyan bisa uga kudu golek jinis utawa merek sing beda.

- Priksa manawa sampeyan bisa ambegan kanthi gampang.

 

Efektif tanggal 2 Februari 2021, masker dibutuhake ing pesawat, bus, sepur, lan transportasi umum liyane, sing mlebu, ing njero, utawa metu saka Amerika Serikat lan ing transportasi AS, kayata bandara lan stasiun.


 mask



  • Tetep adoh 6 kaki saka wong liya


- Ing njero omah sampeyan: Nyegah kontak cedhak karo wong sing lara.

Yen bisa, tetep 6 kaki ing antarane individu sing lara lan anggota kulawarga liyane.

- Ing njobo omah sampeyan: Sijine kisaran 6 ing antarane sampeyan lan wong sing ora manggon ing kulawarga.

Elinga yen sawetara individu tanpa tandha bisa uga nyebar virus.

Paling ora 6 kaki (udakara 2 dawa tangan) saka wong liya.

Jarak adoh saka wong liya utamane penting banget kanggo wong-wong sing duwe ancaman luwih lara yen bakal lara.

 

Nyegah wong akeh

Dadi ing akeh wong kaya ing restoran, bar, gym, utawa bioskop nggawe sampeyan luwih bahaya kanggo COVID-19.

 

Nyegah wilayah sing kurang berventilasi

Aja nganti ruangan njero ruangan sing bisa nyedhiyakake udhara metu saka njobo. Yen ing njero omah, gawanen mbukak lawang lan windows kanthi seger, yen bisa.

 

Anti-epidemic measures



  • Cuci tangan asring


- Cuci tangan asring with soap and water for a minimum of 20 seconds especially after you have been in a public place, or after blowing your nose, coughing, or sneezing.

- Penting banget kanggo ngumbah:


    • Sadurunge ngonsumsi utawa nyiyapake panganan
    • Sadurunge ndemek wajahmu
    • Sawise nggunakake kamar umbah-umbah
    • Sawise ninggalake papan umum
    • Sawise ngusap irung, batuk, utawa ngegel
    • Sawise nangani topeng sampeyan
    • Sawise ganti popok
    • Sawise ngrawat wong lara
    • Sawise ndemek kewan utawa kewan kulawarga


- Yen sabun lan banyu ora bisa digunakake, gunakake sanitizer tangan sing ngemot alkohol minimal 60%. Tutup kabeh area permukaan tangan banjur gosok nganti krasa krasa lara.

- Aja ndemek mripat, irung, lan cangkem karo tangan sing ora dicuci.


washing hand



  • Tutup watuk lan wahing


- Tutup tutuk lan irung kanthi ati nalika sampeyan watuk utawa wahing utawa nggunakake njero sikut lan ora kesusu.

- Buang jaringan sing wis ana ing sampah.

- Sanalika ngresiki tangan sampeyan nganggo sabun lan banyu minimal 20 detik. Yen sabun lan banyu ora gampang ditawakake, rapi tangan nganggo sanitizer tangan sing paling ora ngemot alkohol 60%.



  • Resik lan ngresiki


- Resik lan dekontaminasi asring kena permukaan saben dinane. Iki kalebu tabel, doorknobs, switch lampu, counter counter, gagang, meja, telpon, keyboard, toilet, faucet, lan sink.

- Yen area sing ora resik, rapi. Gunakake agen pembersih utawa sabun lan banyu sadurunge disinfeksi.

- Banjur, gunakake disinfektan kulawarga. Barang panggunaan saka Dhaptar EPA N: Disinfektan kanggo Coronavirus (COVID-19) ikon eksternal sesuai karo instruksi sing diidentifikasi pabrikan.



  • Layar Kesehatan Saben Dina


- Waspada kanggo gejala. Ngarepake demam, batuk, sesak ambegan, utawa gejala COVID-19 liyane

Utamane penting yen sampeyan lagi nindakake tugas penting, mlebu ing papan kerja utawa lingkungan kerja, lan ngencengi papan sing angel kanggo njaga kisaran fisik 6 kaki.

- Coba suhu sampeyan yen gejala kasebut ditrapake.

Aja njupuk level suhu sajrone telung puluh menit sawise olahraga utawa sawise ngombe obat sing bisa nyuda tingkat suhu awak, kayata acetaminophen.

- Tututi pitulung CDC yen ana pratandha.

 

Entuk Imunisasi kanggo Nglindhungi Versus COVID-19.

- Vaksinasi COVID-19 utamane penting kanggo wong sing bisa lara nemen saka COVID-19, kayata wong diwasa lan wong sing nandhang kahanan medis tartamtu.

- Individu sing duwe kondhisi medis bisa uga duwe vaksin COVID-19 anggere ora duwe reaksi alergi ekstrem utawa langsung menyang dosis pertama vaksin aCOVID-19 utawa bahan aktif ing vaksin COVID-19. CDC wis menehi saran babagan sapa sing kudu diimunisasi wiwitan.



  • Jaga Kesehatan Sampeyan Ing Musim Influenza Iki


Kemungkinan virus flu lan virus sing nyebabake COVID-19 bakal nyebar ing musim gugur lan musim salju iki. Sistem perawatan kesehatan bisa ngalahake pasien karo influenza lan klien karo COVID-19. Iki nuduhake supaya vaksin influenza sajrone taun2020-2021 luwih penting tinimbang sadurunge.

Nalika entuk vaksin influenza, ora dilindhungi saka COVID-19, ana macem-macem kaluwihan penting, kayata:

- Vaksin influenza sejatine wis dikatutake kanggo nyuda ancaman penyakit influenza, rawat inap ing rumah sakit, lan pati.

- Entuk vaksin influenza uga bisa nyedhiyakake sumber perawatan kesehatan kanggo perawatan klien kanthi COVID-19.


Produk Maysino diekspor menyang luwih saka 40 negara lan wilayah kayata Amerika Serikat, Eropa, Jepang, Asia Tenggara, MiddleEast, Amerika Selatan, Australia, lsp. Kanthi kualitas lan daya saing sing apik.


Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan topeng, plgampang hubungi kita.



  • QR