Nganggo topeng lan nganggo topeng "tengen"

2021-02-27

Elingi tembung kunci: "ora nganggo bener," ora "ora nganggo."

 

Kanthi normalake epidemi pencegahan, topeng dadi peralatan penting nalika metu. Nanging, akeh masarakat mung nggatekake nganggo masker nanging ora nggatekake cara nyandhang topeng, mula nganggo topeng iku imajinasi.

 

Ana akeh anggota kulawarga topeng, nanging ora kabeh diarani topeng anti-obat. Uga ana topeng katun kanthi siji-sijine, sing bisa nutupi rai, perlindungan srengenge, lan kontrol debu nanging ora bisa nyegah makutha anyar. Sadurunge, toko nerbitake topeng transparan sing padha, sing trendi anyar nanging ora bisa ventilasi lan ora bisa mandheg virus kasebut. Bubar, sapa sing nganggo topeng iki metu saka omah durung lair seda? Mangkene, sanajan kemampuan kanggo nyegah virus virus beda. Umume masarakat umume nganggo topeng medis kanthi tingkat perlindungan sing luwih murah tinimbang tumindak bedah-medis.

 

Pilih topeng sing migunani

 

Pilih topeng sing migunani

 

Dadi, kepiye babagan nggumunkeN95 / N90 / KN95 / KN90 / FFP3 / FFP2 ing pasar? 

Kabeh mau bisa ngalangi virus lan ora bisa digunakake.


Nalika milih topeng, sampeyan bisa ndeleng manawa kiwa layar ditampilake kanthi nomer model lan standar implementasine kanggo kinerja; nomer lan tembung sing beda makili proteksi beda lan standar proteksi.

 

N95 diprodhuksi miturut standar Amerika NOISH, kayata 3M lan Honeywell. 

FFP2 minangka standar Eropa EN149.

KN95 minangka standar GB2626-2006 Cina.


Deleng telung standar implementasine kanggo konfirmasi manawa barang sing asli lan ora palsu bisa dituku kanthi yakin. Sing duwe V ing pungkasan nomer kasebut nuduhake manawa ana katup. Dadi, carane mbandhingake level perlindungan topeng kasebut? Sampeyan bisa ngrujuk ing format ing ngisor iki: FFP3> FFP2 = N95 = KN95> KN90


Malah kelas paling murah KN90 cukup kanggo mandheg 90% virus. Yen sampeyan ora menyang papan sing beresiko dhuwur, ora ana sing nganggo kelas proteksi paling dhuwur. Topeng medis sing bisa digunakake lan N95and N90 minangka pilihan sing paling apik.

 

Kepiye cara nganggo topeng?


Pisanan, cuci tangan lan bukak topeng kanggo nemtokake lapisan jero lan njaba topeng: umume, lapisan sing dilipat ing njero yaiku lapisan njero, lan lapisan sing dilipat ing njaba yaiku lapisan sing metu, yaiku, biru sing katon metu lan putih sing katon ing njero. Banjur hakim thetop lan ngisor topeng: strip logam internal minangka pucuk ndhuwur.


Nganggo topeng sing bener


Nganggo topeng sing bener


Langkah sabanjure yaiku: 

1: Cuci: Ngresiki tangan sampeyan kanggo nyegah bakteri, virus, lsp.

2: Gantung: Tutup topeng nganggo tangan loro banjur bukak, lay ing irunge, lan gantungake tali ing loro-lorone ing kuping.

3: Narik: Tarik kisut topeng nganggo tangan loro ing sisih ndhuwur lan mudhun kanthi bebarengan supaya tutuk, irung, lan dagu kanthi lengkap.

4: Pencet: Pencet strip logam ing pucuk ndhuwur topeng nganggo loro driji indeks supaya pucuk ndhuwur pameran katon cedhak karo irung.

5: PangaturanSetel posisi topeng supaya kisaran jangkoan sing bener yaiku saka chinto 1cm ing ngisor mripat.

6: Pangukuran: Nindakake tes kesederhanaan; topeng rada ambruk nalika nghirup lan ngembang nalika medhot, nuduhake manawa kedhaptaran nyandhang topeng cukup. Yen irung utawa pipi loro bocor hawa, acara kasebut kudu diatur.


Cathetan: Sawise nganggo topeng, aja asring tutul acara kasebut supaya ora nyuda efek protèktif.


Kepiye cara nyopot topeng lan nyelehake tumindak kasebut?


Nyopot topeng lan ngeculake swarane mung rong tumindak sederhana, nanging ana masalah. Apa sampeyan ngelingi ngumbah tangan saben-saben nutupi dhisik? Coba pikiren. Nalika tangan sampeyan miwiti pertunjukan, kontak karo tembok njaba sisih ngarep bakteri lan virus ora bisa dihindari. Sawise iku, gampang lara saka tutuk lan tragis. Kajaba iku, lebokake topeng sing dibuwang ing njero tas kertas utawa ing kanthong plastik banjur lebokake wadah sampah kanthi tutup. Akeh wong prakteke mbuwang topeng sing dibuwang menyang sampah langsung ora nimbang polusi lingkungan sing disebabake tumindak akeh bakteri lan virus.


Yen sampeyan mangan ing restoran, akeh sing bakal nemokake topeng nalika mangan lan narik dagu lan gulu. Coba pikiren. Apa sampeyan bisa yakin manawa dagu lan ceking sing ora kapacak ora ana bakteri lan virus sing nemplek? Yen sampeyan ora yakin, yen sampeyan nutup topeng nganti dagu, bagian njero acara kasebut bakal kontaminasi, lan panganan, tangan, lsp. Bisa ngrusak bakteri lan virus ing sisih njaba tutup. Medeni yen dipikir. Uga, topeng sing nganggo ora bisa digunakake maneh bola-bali, nanging ora. Gumantung saka kahanane, kondhisi sing bisa didaur ulang yaiku sing durung teka ing papan sing ora ditemoni utawa papan sing duwe risiko dhuwur. Cara reresik lan desinfeksi tisu yaiku ora nyemprotake alkohol utawa nggodhok nganggo banyu kanthi suhu dhuwur bisa diatasi, nanging pangatusan langsung ing area berventilasi luwih apik.


Kanggo ngerteni luwih lengkap, hubungi kami !!

  • QR