Bedane beda topeng

2021-02-27

Apa bedane antara topeng medis, topeng keperawatan, topeng bedah, lan topeng protèktif?


Wong-wong ing saindenging jagad iki prihatin babagan topeng: "topeng medis," "topeng keperawatan medis," "topeng bedah-medis", "topeng proteksi medis" ... Uga ana "N95", "KN95", lan uga "FFP2 ", lsp ... Ora kekacoan, aja padha sumelang, artikel iki wis disiapake kanggo wektu; Muga-muga bisa menehi pitulung kanggo tuku lan tuku topeng!



Kaping pisanan, ayo ngobrol babagan kategori topeng.

Topeng medis utamane dibagi topeng protektif intomedis, topeng bedah-medis, topeng medis sing kasedhiya, lsp.

Topeng non-medis utamane dadi topeng intoprotective, topeng bledug, topeng kasedhiya, lsp.


Kanggo wabah virus corona anyar iki

Prioritas topeng bedah medis lan N95masker (topeng proteksi medis)


1Bedah-bedah bedah

Topeng bedah-medis dibagi dadi lapisan intothree. Lapisan njaba duwe efek pamblokiran banyu kanggo nyegah droplet mlebu ing njero acara kasebut. Lapisan tengah duweni efek penyaringan, lan lapisan njero duwe pengaruh sing nyerep lembab. Cocog kanggo nglindhungi personel medis utawa personel sing gegandhengan lan perlu kanggo nyebar panyebaran getih, cairan awak, lan percikan sajrone operasi invasif. Tipe topeng iki kanggo nggatekake bungkus duwe "topeng bedah-medis" utawa standar kanggo YY-0469-2011


2: topeng protèktif N95

Standar Cina yaiku: kelas KN, kelas KP, level proteksi yaiku 90 95 100.

Standar Amerika yaiku kelas N, R, P, level proteksi 95 99 100.

Standar EU EN149: FFP1, FFP2, FFP3, kelas proteksi 80 94 97.

......

Sanajan negara kasebut ora padha jeneng, efek KN95 lan N95 padha. Pengaruh KP100 lan P100 uga padha. Aku ora preduli apa KN95 utawa N95, angger efek perlindungan produk sing padha padha.

Kelas anti-debu industri N95 lan KN95 minangka partikel non-minyak, dene N95 medis minangka topeng proteksi medis (utamane anti-partikel nanging uga kudu nyegah cairan awak.)


3: Topeng proteksi medis (standar nasional GB 19083-2003)

Topeng proteksi medis kudu duwe loro fungsi topeng bedah, kalebu efisiensi filtrasi bakteri lan proses ngalangi percikan cairan kanthi tekanan, lan duwe proteksi pernafasan, yaiku kanggo nglindhungi keamanan pernapasan panganggo. Lan kinerja efisiensi filtrasi partikel topeng proteksi medis kudu luwih dhuwur tinimbang topeng bedah medis. Topeng medis ora diidini katup pernafasan.


Selection of medical protective masks


4Topeng biasa

Topeng biasas have limited protective effects and cannot be used as the first choice, especially since the activated carbon mask has an apparent protective effect on formaldehyde and other harmful substances. Still, the protection against viruses is not enough.


Topeng biasa


Saiki, ing pasar, luwih kepenak kanggo mbingungake topeng bedah medis lan topeng medis biasa sing bisa ditrapake YY-0469 ing topeng bedah kanthi persyaratan kanggo kinerja saringan bakteri. Umume, efisiensi filtrasi non-oilypartikel kudu luwih saka 30%. Efisiensi filtrasi bakteri kudu luwih saka 95%, topeng medis sing bisa digunakake minangka topeng medis biasa, lan level proteksi kurang, umume kurang filtrasi partikel lan bakteri. Tingkat proteksi sithik lan biasane ora duwe syarat filtrasi efisiensi partikel lan bakteri. Efisiensi filtrasi kanggo partikel lan bakteri luwih murah tinimbang topeng medis lan topeng proteksi medis.


Medical surgical masks


Kenali tembung "bedah," mung topeng bedah medis


Bagan ing ngisor iki minangka topeng medis biasa lan topeng pakai. Tutup operasi bedah padha banget, nanging efek protektife beda banget, yen ora ana N95 lan premis bedah-bedah uga bisa digunakake, sebab kenapa ora nyaranake sampeyan tuku yaiku ngarep-arep supaya ora kesusu penipuan bisnis, wiwitane tuku topeng bedah-amedis, tuku acara biasa.


Single-use medical masks


Kepiye ngerti yen topeng medis sing dituku iku asli?


1. Bukti visual sing sederhana.

Yen sampeyan tuku kabeh kothak topeng, sampeyan bisa uga ngethok kanggo ndeleng manawa ana telung lapisan sing bener.

Telung lapisan topeng bedah kudu.

- Lapisan tenunan banyu-repellingnon warna biru njaba

- Filter putih lebur tengah putih

- Piranti putih alus, non-wovenlayer nyerep

Bahan kasebut kudu kuat lan ora gampang robek, kaya kertas tisu.


2. Tes napas.

Chen Da Hong, dhokter medis saka Singapura, nuduhake ing saluran YouTube cara sing ora ngrusak lan langsung kanggo nyoba apa topeng kasebut duwe filter sing nyawiji lan ngilangi tengah.

Dheweke nggunakake korek api kanggo nuduhake manawa sampeyan ora bisa ngobong geni kanthi topeng bedhah kaping telu, sanajan sampeyan angel banget.

Kanthi topeng bedhah palsu, ambegan kanthi cepet, lan gampang mateni geni.

Dheweke nerangake manawa saringan topeng ing njero topeng kudu bisa nyedhot tetesan saka cangkeme panganggo kanthi listrik, mula ora bakal liwat lapisan acara kasebut.


3. Tes entheng.

Tes pungkasan uga mbutuhake panggunaan luwih cepet, nanging bisa ngrusak topeng.

Zeff, apoteker, ngandhani CNA yen saringan themask digawe saka poliethelin, polipropilena, lan plastik liyane, amarga acara kasebut kanthi korek api bakal nyawiji.

Bentenipun, jarene, topeng palsu nyekel geni lan ngasilake percikan amarga biasane diganti karo senyawa kertas.


Akademisi Zhong Nanshan ujar

 

Sampeyan ora prelu nganggo N95

Amarga virus kasebut

Asring ditemokake ing tetesan.

Banjur topeng biasa

Topeng bedah lsp.

Dheweke bisa mblokir sebagian besar

Dadi, dak anggep nganggo topeng isih migunani.


Wearing a mask is useful


Kita minangka pemasok masker rai lan produsen topeng disposable; yen sampeyan duwe kabutuhan pengadaan topeng medis utawa pitakonhubungi kita.

  • QR