Apa topeng N95? Kepiye yen aku ora bisa tuku topeng N95? Kepiye cara nganggo? Suwene aku kudu nganggo saben ganti?

2021-03-05

Apa topeng N95? Kepiye yen aku ora bisa tuku topeng N95? Kepiye cara nganggo? Suwene aku kudu nganggo saben ganti?

N95 dudu jeneng produk tartamtu nanging standar.Topeng KN95 minangka standar Cina.
Efisiensi nyaringbahan saringan topeng kanggo partikel non-minyak (kayata bledug, kabut asam, kabut cat, mikroorganisme, lsp) tekan 95%.

Amarga diameteripun virus paru-paru coronavirus (SARS) udakara 0,1 nganti 0,12 mikron, nganggo topeng N95 utawa KN95 minangka metode pencegahan sing bisa ditindakake.


N95 mask


Uga, topeng bedah-medis bisa digunakake kanggo nyegah penyakit infeksi. Topeng bedah-medis bisa mblokir 70% bakteri, lan topeng N95 bisa mblokir 95% bakteri, lan sing pungkasan luwih efektif. Topeng kertas, topeng areng aktif, topeng katun, lan topeng spons duwe pengaruh winates kanggo nyegah infeksi amarga bahan sing luwih kenceng.

Kepiye yen aku ora bisa tuku topeng bedah N95 utawa medis?


Yen sampeyan ora bisa tuku topeng bedah N95 utawa medis, luwih becik milih ora metu ing omah supaya kemungkinan kena infeksi virus corona anyar bakal luwih sithik. Yen sampeyan kudu metu, sampeyan bisa nganggo topeng N90 sauntara amarga N95 luwih dhuwur, nanging N90 uga bisa mengaruhi pencegahan bakteri.

Kepiye carane nganggo?


1. Mbédakaké njaba lan njero. Nalika ndeleng kisut topeng, kisut mudhun lan njaba.
Napa kita kudu mbedakake njaba lan njero? Amarga njaba topeng utamane lapisan alangi banyu, sing bisa nyegah tetesan zat asing lan percikan cairan, dene bagian njero utamane lapisan penyerapan kelembapan, sing bisa nyedhot uap banyu sing diasilake nalika kita ambegan lan ngomong, mula bakal luwih akeh kepenak dienggo.
Yen sampeyan nggunakake kosok baline, pikirake, lan seretake tetesan banyu liyane ing topeng kasebut. Apa bener?

2. Bedakake antara pasuryan ndhuwur lan rai ngisor topeng. Sawise ngerteni lumahing njaba lan permukaan njero, luwih gampang mbedakake awak ndhuwur karo permukaan ngisor. Elinga, sisih sing nganggo strip logam alus mesthi ana ing sisih ndhuwur.

3. Kepiye cara nganggo? Mangga ngumbah tangan sadurunge masang topeng! Cara nganggo tutup proteksi medis signifikan; yen ora, sanajan sampeyan tuku pertunjukan sing pas, nyandhang kanthi ora bener bakal mengaruhi efek filtrasi.

Langkah-langkah ngagem khusus kaya ing ngisor iki:


1. tahan topeng protèktif nganggo tangan siji, lan klip irung katon ing sisih njaba.
2. Tutup irung, cangkem, lan dagu nganggo topeng proteksi, nganggo klip irung nganti cedhak rai.
3. narik tali tether nganggo tangan liyane liwat pucuk endhas lan pasang ing mburi gulu ing sangisore kuping.
4. narik ligatur ndhuwur menyang tengah endhas.

5. Lebokake pucuk driji saka tangan loro ing klip irung logam banjur pencet klip kasebut ing njero nganggo driji saka posisi tengah, meksa tekanan ing sisih kasebut, banjur klip kasebut dibentuk miturut jembatan irung.


How to wear a mask


Yen wong lunga menyang papan umum lan ora ngontak pasien, nganggo topeng bedah-medis cukup lan ora mbutuhake perlindungan sing gedhe banget. Nanging, yen ana wong kontak karo pasien, topeng N95 anti-biologis kudu dipakai.



Suwene bisa nganggo topeng sekaligus?

Topeng N95 nglindhungi kanthi apik, nanging ana perasaan ora kuwat sawise dielingake suwene. Wang Yuan, profesor imunologi ing Sekolah Dasar Kedokteran Universitas Peking, ngelingake yen topeng N95 ora bisa digunakake luwih saka 4 jam sekaligus. Yen tutup N95 digunakake kanthi suwe kanggo wektu sing suwe, bakal nyebabake kerusakan paru-paru lan bisa uga nyebabake masalah kayata emfisema.

Maysino yaiku apemasok topeng KN95lan topeng medis ing China. tutup proteksi KN95 maysino diekspor menyang luwih saka 40 negara lan wilayah, kalebu Amerika Serikat, Eropa, Jepang, Asia Tenggara, Timur Tengah, Amerika Selatan, lan Australia, kanthi kualitas sing apik lan rega kompetitif.

Hubungi kita yen sampeyan duwe pitakon.


  • QR